Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuskus syrový | 40 |
Okurka salátová | 150 |
Rajčata | 50 |
Cibule šalotka | 30 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 50 |
Hermelín sedlčanský s bylinkami | 30 |
Kopr | 7 |
Energetická hodnota celkem: 1424 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu omyjeme a osušíme. Salátovou okurku rozkrojíme, vydlabeme jádra a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibulku na tenká kolečka, cibulovou nať na kroužky, pokapeme olivovým olejem a zamícháme s kuskusem. Jogurt ochutíme solí, mletým pepřem, sekaným koprem. Nakrájenou zeleninu s kuskusem upravíme do skleněné misky, pokapeme olejem, poklademe na kostičky pokrájeným sýrem a přelijeme připraveným jogurtovým dresinkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Já si myslím, že je to proto, že okurka je příliš vodnatá, tak aby ten salát "neplaval".